Fiori di Rose

De combinatie van prachtige bloemen, stijlvolle woonaccessoires en een eigen, karakteristieke stijl van bloemschikken maakt dat klanten uit de wijde omtrek de winkel van de zusjes Rose en Renée weten te vinden. En dat is bijzonder op een klein winkelgebied waar in een straal van 50 meter maar liefst drie andere bloemisten zitten.

Het Fiori-gevoel

Wij bedachten een online concept en ontwierpen een website/-shop die naadloos bij het winkelgevoel past; een digitale beleving van het Fiori-gevoel.

Daarbij was het van belang om in de stijl, kleurgebruik en fotografie hetzelfde gevoel over te brengen als dat je in hun kleine winkel krijgt; intiem, gezellig en toch met die ‘Oosterbeekse glam & luxe’.

Die herkenbaarheid is niet alleen belangrijk voor de bestaande klant, die bekend is met de fysieke winkelervaring. Maar ook voor de customer journey van nieuwe klanten, die via Google of de socials voor het eerst op de website komen. De merkervaring moet zowel fysiek als digitaal overeenkomen.

Koopproces

Wat betreft de product-fotografie moest het niet alleen maar een foto van een bos bloemen zijn; het moest er dusdanig uitzien dat men meteen zin krijgt om het boeket op tafel te zetten. Dus niet van dit zou je ongeveer mogen verwachten, maar van ‘dit wil ik nu hebben!’ ..of geven.

Een andere vereiste was dat het aankoopproces vooral heel gebruiksvriendelijk en makkelijk moest zijn. Natuurlijk ontkom je i.v.m. de bezorging/betaling niet aan een aantal verplichte NAW velden. Maar het moest voor de gebruikers eenvoudig zijn om een boeket te laten bezorgen.

Gezien de succesvolle resultaten blijkt dat we daarin geslaagd zijn. Ook ver buiten Oosterbeek – en zelfs buiten de landsgrenzen – weet men de webshop te vinden.

De klanten maken inmiddels veelvuldig gebruik van dit verkoopkanaal. Tijdens de lockdowns bleek  het zelfs de lifeline van het bedrijf. En zo als het oud-Hollandse spreekwoord zegt: ‘The proof of the pudding is toch in the eating’!

Benieuwd geworden? Kijk op fioridirose.nl

momo maakt jouw merk sterk!

Menu